28 Ocak 2013 Pazartesi


            2013 SITGEST (BARSELONA) KARNAVALI  BAŞLIYOR

Barselona’ya tatile geliyorsanız ajandanızda bir gününüzü mutlaka Sitgest’e ayırmalısınız; Çılgın karnavala katılmak ve Avrupa gay popülasyonunun  Mikanos`la birlikte en çok tercih ettiği bu şirin sahil kasabasını görmek için.


Ne zaman? 7-13 Şubat 2013
Nerede? Sitgest, Barselona’ nın 35 km kuzeyi
Kimler için? Sabaha kadar parti sevenler, merak edenler, Latin müziği sevenler ve “gay” ler.
Katılım: Ücretsiz.


Hem çılgın karnavalıyla hem de Avrupa gay popülasyonunun en çok tercih ettiği yer olmasıyla ünlü olan Sitgest bir diğer adıyla da “altın sahil” her yıl renkli ve eğlenceli bir karnavala sahne oluyor. Türkiye'den Barselona’ ya tatile geliyorsanız mutlaka burayı görmelisiniz (Barselona merkezden trenle sadece 40 dakika uzaklıkta). 


7 ile13 şubat tarihleri arasında yaklaşık olarak 300 bin kişi tarafından ziyaret edilen bu küçük sahil kasabası, karnavalla birlikte çok çeşitli  partiler ve eğlencelerle canlanmaktadır. Buraya gelenler  Avrupa’ nın en aykırı, en eğlenceli ve en vahşi partilerine şahit olacaklarını bilirler. Ama sadece bu kadar da değil, Ispanya’ nın eski diktatörü Franko’ nun ölümünden sonra burası toleransın en yüksek olduğu bir sahil şeridine  ve Avrupa  gay nüfusunun  başkentine dönüştü. Bu özelliğiyle de Sitgest karnavalı  her yıl “gay”lerin ajandasında en üst sırada yer alıyor.


SITGEST KARNAVALINDA SİZİ NELER BEKLİYOR?

Çılgın geceler ve sınırsız eğlence, sokakta renk defilesi, dansçıların yok denecek kadar küçük elbiseleri, abartılı kostümler, gün ve gece boyunca sokaklarda çalan canlı müzikler ve  pazar öğleden sonra yaklaşık 40 karnaval arabasının taşıdığı dansçıların gösteri geçişi.




Bu arada “Drag Quiens”( kadın kılığındaki erkek dansçılar) gösteri geçişini sakın kaçırmayın,  oldukça gürültülü olan bu showa çocukların  götürülmesi pek  tavsiye edilmiyor.
Karnavalın diğer önemli bölümleriyse; karnaval kral ve kraliçesinin seçilmesinden sonra yapılan havai fişek gösterileri, çocuk dansçıların geçisi ve çarşamba günü  tüm ziyaretçilerin sahilde toplanması ve pişirilen istavritlerin yenilmesi (İstavrit yenilmesi bir gelenektir “cuaresma “denilen ve 1 ay sürecek olan orucun başladığını işaret eder). 

2013 SITGEST KARNAVAL PROGRAMI

7 Subat, Perşembe
Eğlencenin başlangıcı, bölgenin ünlü yemeklerinin tadımı (özellikle bacalao salatası), Karnaval kral ve kraliçesinin varışı, belediye binasının önüne gidiş ve halkın istekleriyle ilgili açıklamanın okunuşu.
8 Subat, Cuma
Kral ve kraliçenin  kalabalık bir kortejle birlikte  kasabanşn tüm okul ve üniversitelerini ziyareti.
 9 Subat, Cumartesi
Öğleye kadar caddelerde karnaval geçişleri devam ediyor, sokaklarda müzik çalıyor ve    öğleden sonra çocuklar için sokak gösterileri düzenleniyor.
10 Subat, Pazar
15:00- Çocukların gösteri geçişi
19:30- Bütün dansçıların kasabanının meydanına kadar yürüdüğü gösteri geçişi
12 Subat, Salı
15:00- Çocukların gösteri geçişi
19:30- “Drag Quins” gösteri geçişi
13 Subat, Çarşamba
19:00- Sahilde İstavrit yeniliyor


SITGEST’E ULAŞIM?


Barselona’ dan Sitgest’e en kolay ulaşım yolu trendir.  Estació Sant ve Passeig de Gracia’ dan çok sık aralıklarla tren kalkıyor. Daha fazla bilgi ve bilet fiyatları için “RENFE” web sayfasına 
bakabilirsiniz(İngilizce dil seçeneği bulunumaktadır).  Karnaval hakkında daha fazla bilgi edinmek için de sitgest’in  internet sayfasına girebilirsiniz: información turística.


Esin Cop Kartaler
Barselona, Ispanya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder