7 Şubat 2014 Cuma

                                        TATİLİNİZ İÇİN YARARLI BİLGİLER

                                           BARCELONA'DA KOLAY ULAŞIM

Catalunya bölgesinin tren yollarının adı FERROCARRİL'dir. Resmi web sitesi, http://www.fgc.cat'dir. Sitede ingilizce opsiyonu bulunmaktadır. Gelmeden önce mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum. Barselona'yı bir uçtan diğer bir uca Ferrocarril tren ve metro ağıyla dolaşabilirsiniz. Eğer tatiliniz kısa ve sık sık metro değiştirerek tüm müzeleri, parkları, alışveriş merkezlerini, katedralleri vs dolaşmak istiyorsanız önerilerimi takip ediniz lütfen:

                                                                  Ferrocarrils Logo
                                                Bu logoyu her sokak başında göreceksiniz.



Ferrocarril Metro logo
Bu logoyu her sokak başında göreceksiniz.



  • Her yolculuk yerine tek tek bilet almaktansa toplu seyahat passcard'ı almanızı tavsiye ediyorum. Hem daha pratik olacaktır, hem de her bir seyahatiniz tek geçişlik bilete göre çok daha hesaplı olacaktır,yaklaşık %40 daha ucuz. 
  • Passcard'ınızla 1 saat içinde 2. bir ücret ödemeden arka arkaya metro+otobüs ve tren toplu ulaşım araçlarını kullanabilir ve sadece 1 yolculuk ücreti ödersiniz.
  • Eğer bir veya iki kişiyseniz ve sadece haftasonu için geliyorsanız, iki tane T-10  zone- 2 almanızı tavsiye ediyorum. T-10 zone-2'yle 10 seyahat hakkınız var. 1 saat içinde istediğiniz kadar araç değiştirin sadece 1 seyahat ücreti ödersiniz. *(unutmayın ki aynı zone içinde kalmak şartıyla). Yalnızca T10 zone-2'yi arka arkaya iki kez aynı turnikede okutamazsınız. Bunun anlamı iki kişi aynı anda aynı T10 zone-2'yle seyahat edemez. İki tane ayrı passcard almanız gerekir. 
                                                       Ferrocarril Passcard Örneği
                                                   (Tabi siz 2  Zona olanı alacaksınız)

  • Eğer kalabalık  gelecekseniz mesela 4, 5 kişi, T-Family almanızı tavsiye ediyorum. Aynı kartla aynı turnikeden arka arkaya 1' den fazla kişi geçirebilirsiniz. 
  • T10 2 ZONA passcard'ın fiyatı 20 € civarında.
  • T-Family 2 ZONA passcard fiyatı ise  80 € civarında. Eğer 1 hafta kalacaksanız ve kalabalık bir aileyseniz bu kartı tavsiye ediyorum. 
  • Tek seyahatlik kart aldığınızda: kart bir kullanımlık ve sadece gidiş ve ya sadece dönüş olacaktır. Kartın ücreti 2.80 € gidiş+ dönüş 5.60 € ödeyeceksiniz ve ayrıca 1 saat içinde 2. kullanım hakkınız olmayacaktır bu kartla.
  • Bir önemli bilgi daha tüm kartlar için geçerlidir bu bilgi: Ferrocaril tren yolculuklarında (metro ve otobüs hariç) girmek için kullandığınız kartı saklayınız, çıkmak içinde turnikeye okutmanız gerekecektir. Yoksa sizden cezalı ücret alacaklardır. 
  • Biletlerinizi veya passcard'larınızı istasyon girişlerindeki sarı  veya kırmızı bilet makinelerinden alabilirsiniz. Nakit para veya kredi kartı kabul ediyor.
  • 50 €'dan büyük para kabul etmiyor makinalar ve unutmayınız para üstünü bozuk parayla ödüyor. 
  • Kırmızı üniformalı görevliler size yardımcı olacaklardır, ihtiyacınız olduğunda onlardan yardım isteyebilirsiniz,  hem de çekinmeden:))) Çok sepatiklerdir.
İnanıyorum ki bu bilgiler size buradaki seyahatinizde çok çokkkk yardımcı olacaktır. Buradan yaralı bilgileri sizinle paylaşmaya devam ediyor olacağım. 

Hepinize iyi tatiller diliyorum, Barselona sizi bekliyor:)))

4 yorum:

  1. Merhaba,

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Size danışmak istediğimiz ve anlayamadığımız bir detay var.2 kişi (eşim ve ben) 4 günlük bir tatil için geleceğiz ve sadece barcelona'da geçerli bir seyahat kartı almak istiyoruz.

    Bahsettiğiniz T10-2 ZONA tüm barcelonada geçerli mi yoksa bölge bölge ayrılmış mı tam anlayamadık. Daha doğrusu bizim için en mantıklısı bu kart mı olacak?.. Yardımcı olursanız seviniriz..

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Eger sadece Barcelonın merkezinde kalacaksanız zona 1 almanız yeterlı olacaktır. Tel bilet yerine cok kullanımlı bileti tercih edin. Hatta belki aıle biletine bile bakabilirsiniz. Bu arada konaklama ıcın sorunuz varsa yardımcı olabilirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tur ile geleceğimizden oteli onlar ayarladı. Otelimiz NH Cornella. Gezilebilecek tüm turistik yerlere gidebilmek istiyoruz. Park guell, La sagra da familia, marina vs.. Zona 1 yeterli olur mu sizce, otobüs, tren hepsinde geçerlimidir.. Yanıtınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar. Yazınızın üstünden baya bir zaman geçmiş ama konaklama için hala yardımcı olabiliyor musunuz :)

    YanıtlaSil