1 Nisan 2011 Cuma

LA TAVERNA DE BORN- BARCELONA, BORN (GOURMET TAPAS BAR)

Selam Arkadaslar

Iste size haftasonu icin guzel bir tapas bar onerisi daha. Burada tapas yemeye ve sarap ozelliklede beyaz verdejo icmeye bayiliyorum. Buz gibi, aromatik tadi ve yuttuktan sonra agizda biraktigi serinlik ve aroma tadi muhtesem, muhtesem ve de muhtesem.Bu tapas bari size ozellikle oneriyorum cunku gittiginizde duvarlarinda da goreceginiz uzere basina ziyaret eden unluleri ile sikca cikmis ve meshur olmus bir tapas bar ozelliklede leziz tapaslari ile.



Istanbuldan gelecekler icin "La Taverna Born" Barcelonanin klasik tapas bar kulturunun meshur ve kaliteli bir ornegi. Hem yerlisi cok, gelir hem de turistler.  Yer aldigi bolge oldukca turistik bir bolgedir. Zona Born Zaten Barcelona tatil programinizda mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi  ve muzelerin yer aldigi bir bolge. Hemen bir cadde arkada Picasso nun muzesi ve diger bir kac muze daha var. Eeee burada nerede ogle yemeginiz yiyeceksiniz. Tabi ki La Taverna de Born´da. Tapaslari cok lezzetli, kaliteli ve mutfagi oldukca temiz. Fiyatlarida makul. Tarihi binalar ve manastirla cevrilmis meydanda koca bir terasi var. (Asagidaki resimde gordugunuz uzere:))



  Burada ki favori tabaklarim: (porsiyonlar kucuk tapas tabaklari seklindedir). Ancak iki ikis asagi yukari 5 tapas tabagi ile doyarsiniz. Ben derimki hepsini bir anda siparis etmeyin. Yedikce siparis verin.



Yunan Salatasi: Ensalada Griega
Domatesli ekmek(buranin domatesli ekmegi farkli ben deneyin derim;)))
Hamsi kizartma: Boquerones
Sirkeli hamsi: Boquerones blancos en vinagre
Kucuk Barcelonaya ozel biber kizartmalari: Padron


Barcelonaya ozgu patetes kizartmasi soslu: Patatas bravas( sosu ayri isterseniz daha iyi eger sevmezssiniz diye)
Kalamar(Kusura bakmayin aksam uzeri turkcesi aklima gelmedi:))))

Karides sarmisakli zeytinyagi sos ile kavrulmus: Gambas al ajillo

Sarap: Verdejo( Beyaz, aromatik ve nefis:)))

Yemeginizi yedikten sonrada buradaki meydana ve arka sokaklarina dagilmis ozel designerlarin magazalarini ziyaret ederek keyifli alisveris yapabilirisniz. Sadece tarihi arka sokaklarini gezmek ve resim cekmek bile yeterli bir sebe Born da olmak icin.

Yazimi bitermeden oncede internetten sayfasina bir goz atabilmeniz icin size web sayfasini veriyorum. Sayfa ingilizce olarak da uzenlenmistir.  www.tavernadelborn  

Iyi eglenceler, keyifli tatiller.

Sevgi ile kalin

Esin







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder